Bij Duel4u heeft u verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de schermsport. Duel4u is met name gericht op het schermen met de Floret, het meest gangbare wapen om mee te beginnen. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen en heeft spel-eigenschappen die het duelleren spannend en leuk maken.

Clinics
Bij een clinic krijgt u op een leuke manier instructie in het schermen. Duel4u heeft als uitganspunt, mensen te leren schermen door met de sport bezig te zijn, geen ellenlange theorie, maar veel zelf ervaren, afgewisseld met korte instructie momenten. Op deze manier beleeft u alle aspecten die een rol spelen in deze sport.

U krijgt bij Duel4u een dynamische workshop met veel actie!

  • Onderwerpen die behandelt worden zijn onder andere:
  • De houding (stelling) en het voortbewegen, als ook specifieke bewegingen, zoals de uitval;
  • Het materiaal: de wapens (sabel, degen en floret), het masker, het vest en de handschoen;
  • Het trefvlak en de regelgeving omtrent het raken bij de floret: het "recht van de aanval";
  • Technische en tactische aspecten van het floretschermen;

Het wedstrijdelement in partijen, waarbij de regels nog meer worden uitgelegd en natuurlijk het groeten van de tegenstander.

Het laatste deel van de clinic zal bestaan uit het daadwerkelijk duelleren. U brengt de skills die u zich gaandeweg eigengemaakt heeft in praktijk door uw tegenstander te verslaan in een echte wedstrijd, begeleid door een deskundige scheidsrechter. Het groeten van de tegenstander.

Een groep kan maximaal uit 20 personen bestaan en de clinic duurt 1,5 uur. Door een clinic te boeken bij Duel 4u bieden wij u een maatkostuum aan waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en mogelijkheden van de klant. Van tevoren worden opties besproken en afspraken gemaakt.

Het eenvoudigst is als u als klant zelf de accommodatie bepaalt, u heeft zelf het beste zicht op de sfeer die u wenst voor een ruimte en ook op geschikte ruimtes bij u in de buurt. Denkt u aan gymzalen/sporthallen, de kantine in uw bedrijf, cafézaal, cultureel centrum, of misschien wel een ruimte in een kasteel of slot. Houd u er wel rekening mee dat er voldoende ruimte is, laat u zich door Duel4u informeren over de mogelijkheden en eisen hiervan.
Uiteraard is het ook mogelijk dit door Duel4u te laten organiseren, wij nemen dan de zorg voor een accomodatie uit handen.

Dagdelen
Duel4u is ook in te huren voor een of meer dagdelen.
Heeft u zelf een idee voor de invulling van een dag(deel) met Duel4u. Wilt u bijvoorbeeld eens anders voor de dag komen op een beurs, of organiseert u een sportdag, waarbij u mensen wilt laten schermen?
Ook ideaal in groter verband waarbij u mensen korte wedstrijdjes wilt laten spelen. Na een korte instructie kunnen mensen gelijk in duel.
Duel4u verzorgt de instructie en uiteraard het benodigde materiaal. Combineer uw eigen creatieve ideeën met ons deskundig advies.

Maatwerk
In overleg met Duel4u is het altijd mogelijk om van het standaard aanbod af te wijken. Neemt u rustig met ons contact op om te praten over de mogelijkheden. Heeft u een grote groep van 50 of misschien wel 100 mensen en wilt u (mini)clinics met een rotatie schema geven?
Of denkt u bijvoorbeeld aan de combinatie met andere aktiviteiten, of als alternatief bij een hoofdaktiviteit, waardoor u mensen de keuze biedt?
Misschien geeft u de voorkeur aan een uitgebreidere clinic, bijvoorbeeld van 2 uur waarbij dieper op de stof zal worden ingegaan en/of een wedstrijdschema kan worden opgesteld.

Wij bieden u graag een passende oplossing!